CDI - MBG - GHEORGHE BORDEIANU

Aici puteti posta tot felul de informatii utile
Avatar utilizator
T.Eduard
Mesaje: 58
Membru din: 01 Octombrie 2019, 13:53
Localitate: Bacau
Contact:

CDI - MBG - GHEORGHE BORDEIANU

Mesajde T.Eduard » 13 Ianuarie 2020, 11:11

Gheorghe Bordeianu, 62 de ani, inventator, cercetător – mai nou industriaș, a decis să rămână în România. I s-au alăturat membrii familiei, tineri școliți peste mări și țări, la universități de renume. Împreună au pus bazele unei companii cu capital 100% românesc, MBG Bordeianu, Centru de Cercetare Științifică – CDI.

CDI MGB 1.jpg

Au trecut 5 ani de când am parcurs împreună traseul Bacău – Berești Bistrița, unde în casa bătrânească, renovată, își amenajase atelierul. Atunci era la volanul unei mașini Cielo, pe care omologase motorul ecologic care funcționa cu apă, bazat pe descompunerea acesteia în hidrogen și oxigen. Acum a ales un Lexus, una dintre cele mai tehnologizate mașini americane, să testeze o altă invenție, Kitul EcoPower. Acesta se adaptează la motoarele cu combustie internă, diesel sau pe benzină, reducând consumul de combustibil și emisii cu aproape 70% . Am mers de fapt acum cu o mașină alimentată cu aminoacizi. Conceptul are și alte aplicații, pentru instalațiile de sudură, centralele de apartament. Ideea este să poată fi găsit în viitorul apropiat și în magazinele de profil, cu documentația tehnică și manual de instrucțiuni, la un preț acceptabil.

CDI MGB 2.jpg

Investiția

Oprim la șantierul aflat pe dreapta la intrarea în comună. O parte din Hala de producție este deja ridicată. „Aici va fi un complex de clădiri care se va chema Centrul CDI MBG. CDI înseamnă Cercetare, Dezvoltare, Implementare – Motoare Bordeianu Gheorghe. În stânga, am luat autorizația de construcție, va veni clădirea principală. Sediul societății cum s-ar zice. O clădire de 30 x 60 m, pe 4 nivele, subsol pentru testări în laboratoarele de cercetare.

CDI MGB 3.jpg

Ultimul etaj este proiectat numai pentru învățământ. Colaborez cu Universitatea Politehnică din Iași, să fie destinat studenților la masterat, doctorat, să vină să facă aici practică. Am mai cumpărat niște teren alături, unde va veni o hală mult mai mare, pentru liniile de producție automatizate. Hala mică trebuia să fie finalizată până la sfârșitul anului, dar scumpirea prețurilor la carburant și a materialelor de construcție, ne-au mai redus din ritm. Estimată la 2 milioane de euro acum trece de 3 milioane”.

CDI MGB 4.jpg

Peste drum de casa părinților, în clădirea nouă care a luat locul vechiului grajdi, într-un colț, pârtie printre cutii și aparatură este biroul lui Dragoș Gelu Bordeianu. Administratorul societății are 36 de ani: „Noile tehnologii puse la punct de CDI-MBG abordează tot ce înseamnă energie verde, domeniile inteligenței artificiale, bioeconomiei, sistemelor autonome, științelor informației și tehnologiei cuantice, tehnologiile semiconductorilor. Ținta noastră este să reducem emisiile de gaze la nivel mondial. Suntem unicii din România care facem cu adevărat cercetare științifică. Implementarea proiectelor depinde mult de infrastructura, oamenii implicați și finanțarea necesară. Cercetarea științifică necesită timp și finanțe. Și rezultatul va apărea! Una poți să faci cu 500.000 de euro, alta cu 5 milioane. Elon Musk a investit în cercetările Tesla 40 de milioane de dolari, și apoi încă 100. Noi avem aici mult mai puțin. Un buget foarte restrâns. Oamenii pe care i-am acceptat sunt foarte puțini, pentru că în primul rând, ce ne caracterizează pe noi, când acceptăm o colaborare, este onestitatea. Ne bucurăm de harul dat de Dumnezeu, pentru că toți suntem trecători prin viață. Nu luăm nimic cu noi. Important este ce lăsăm în urma noastră bun, pentru generațiile viitoare.”

Motorul „de suflet”

Mortorul cu Cilindrie Variabila.jpg

„Avem în diferite stadii de cercetare și în stadiu de prototip mai multe proiecte” încearcă să rezume din informații Gheorghe Bordeianu: „În laborator mi-am construit un mic generator de fuziune nucleară la rece, cu teleportare cuantică… generator care a fost testat și în prezența domnului profesor Colceag și a altor personalități din România și alte țări. Prototipul 3MBG EcoPower H10 – Kit hibrid, aflat la nivelul 4 de testare – care reprezintă faza de producție, produce combustibil și reduce poluarea până aproape de zero. Primele mele invenții au fost aplicate la Aerostar, unde am lucrat până în anul 2000. Nu ajunge nici timpul și nici spațiul pentru a vorbi despre realizările personale din domeniul tehnic, inventat, proiectat și construit piesele componente. E de ajuns un click pe internet. Cel mai drag mie, de suflet cum se spune, este proiectul unui motor de vapor. Am rezervat un spațiu special, pentru a construi și testa un nou tip motor pentru navele de mare tonaj. Am vorbit cu unul din foștri colegi care a terminat Institutul de Marină, căpitan de vas, și mi s-a pus la dispoziție pentru teste, un vapor care este ancorat undeva prin Malta. Să-l aducă mai aproape când motorul este gata. Motorul care este acum pe vapor are 8 m lungime, 12 m înălțime – cât 3 etaje, în 6 pistoane, și cântărește 400 de tone. Cursa pistonului este de 2 metri. Consumă 40 de tone de păcură pe zi, plus 280 de litri de ulei. Îți dai seama cât poluează ăla? E un tanc care transportă motorină. Motorul lui Bordeanu are 3,5 m lungime, 3 m înălțime. Ăla are 4 metri lățime, al meu 2 m. Ăla merge cu păcură, al meu ia energie dintre roțile vaporului… adică dintre elice! Din apa mării, ocean. Este unul din proiectele pe care vreau mult să-l implementez. Nu folosesc energia solară. Toate proiectele mele ies din tiparul a ce se folosește acum pentru a produce energie electrică. Undele cosmice există. Procedeele de captare îmi aparțin ca idee.

Viața unui om perseverent care iubește România

Ghe B.jpg
Ghe B.jpg (235.16 KiB) Vizualizat de 2681 ori

„Cereți și vi se va da, căutați și veți găsi, bateți și vi se va deschide”. Este principiul legii perseverenței, care l-a ghidat în viață pe copilul care visa să devină pilot. Tenacitatea, studiul, nopțile nedormite, au dus la realizarea personală a unor soluții tehnice, practice, pentru rezolvarea unor probleme care nu existau în cărțile de specialitate. De aici și sutele de brevete. Gheorghe și Roliana Bordeianu împlinesc în februarie 40 de ani de căsnicie. Au 5 copii, 2 băieți și 3 fete. „Câteodată stau și mă gândesc dacă am făcut bine când am acceptat ca băieții să vină în România. Și-au lăsat serviciile bine plătite, carierele. Lucrează de 2 ani cu mine, aici. Gelu Dragoș, cel mai mare, este administratorul societății. A fost manager la o multinațională în Spania, 8 ani de zile. Emanuel, mai mic, se ocupă de logistică, aprovizionare. După facultate a fost un an în America, după care a venit în Anglia, în Cambridge. A lucrat full manager la o companie de medicamente. S-a căsătorit cu o tânără englezoaică, școlită la Oxford. S-a întors împreună cu el. Predă engleza și vorbește perfect românește. Acum vor și fetele să vină. Fiica cea mai mare în ordinea nașterii, Roliana, poartă numele soției, este doctor inginer în Sacramento, SUA. Lucrează tot în domeniul motoarelor, la o companie a NASA. Are și 3 băieței. Luminița, școlită la Iași este economistă în Germania, iar Cristina, biochimist ca profesie, este misionară creștină. Face misiuni de voluntariat împreună cu soțul, secund pe o navă a unei fundații, prin zonele defavorizate. Acostează 2-3 luni într-un port, construiesc școili, spitale, azile. Duc manuale, medicamente… Avem 8 nepoți, 4 băieți și 4 fete.” De ce acest sacrificiu? Să lași un job bine plătit, o carieră profesională pentru un vis care are sub pernă multe brevete de invenție? Este un vis însă care prinde contur, odată ancorat în realitate. Hala, aflată în construcție la întrarea în Berești Bistrița. Fostul grajdi din spatele curții bunicilor, devenit acum o clădire nouă cu mansardă, a fost transformat în laborator de cercetare. Aparatură, utilaje de mare precizie, iar în micuțul birou al „șefului”, care arată ca acum 5 ani, a mai apărut încă o planșetă pe lângă celelalte 2, și multe proiecte în bibliorafturi. Familia Ghorghe Bordeianu și echipa lui (are angajați, tinere și tineri igineri care au studiat la Iași și Bacău), crede în aceste proiecte: „Sunt pornit să fac industrie în România. Acasă în Bacău, în satul unde m-am născut, Berești Bistrița, unde au trăit strămoșii mei. Acest Centru va fi o rampă de lansare a invențiilor. Avem ceva special în comun care ne leagă pe toți, indiferent pe ce continent trăim, și acesta este Pământul. Să-l protejăm împreună, cu ajutorul Bunului Dumnezeu!”

SURSA: https://www.desteptarea.ro/de-la-motoru ... iintifica/
http://www.TamasEduard.com - ENERGY = ( AETHER / MATTER ) x ( RATE OF CHANGE )
https://www.youtube.com/watch?v=AMK0B9ljNrc - Tesla Wireless Power Transmission (Longitudinal Transmission) !

Avatar utilizator
T.Eduard
Mesaje: 58
Membru din: 01 Octombrie 2019, 13:53
Localitate: Bacau
Contact:

CDI - MBG - GHEORGHE BORDEIANU

Mesajde T.Eduard » 14 Decembrie 2021, 10:42

Pentru cei care doresc sa contacteze o echipa de oameni de exceptie si eventual sa faca parte din echipa, au ocazia sa faca acest lucru la:

e-mail: office@mbgresearch.com
site: http://www.MBGresearch.com

EcoPower01.jpg

EcoPower02.jpg

MBG Bordeianu-Resolving Greenhouse GasEmissions.pdf
(3.3 MiB) Descărcat de 373 ori

© 2021 MBG Research - Toate drepturile rezervate - http://www.MBGresearch.com
http://www.TamasEduard.com - ENERGY = ( AETHER / MATTER ) x ( RATE OF CHANGE )
https://www.youtube.com/watch?v=AMK0B9ljNrc - Tesla Wireless Power Transmission (Longitudinal Transmission) !